Dag van de Logistiek!

Op 22 mei jl werd de eerste Dag van de Logistiek Eindhoven gehouden. Naast het publieksevenement is tijdens de Dag van de Logistiek ook het startsein gegeven van het Logistiek Platform. Kijk hier het filmpje.

   

Logistiek Platform

Het Logistiek Platform wordt gevormd door werkgevers, vakbonden, overheden en onderwijs. Bedoeling is onder meer te komen tot een logistieke campus (Huis van de Logistiek) en een opleidingsbedrijf. Tijdens de Dag van de Logistiek is het startdocument ondertekend door Henry van Rooijen namens de werkgevers, de wethouders Staf Depla (Eindhoven) en Jos van Bree (Helmond) namens de twee arbeidsmarktregio’s, Antoine Wintels (bestuursvoorzitter Summa College) namens het onderwijs en Auke Blaauwbroek (bestuurder FNV) namens de vakbeweging. Lees hier het startdocument.

 

Ondertekening%20logistiek%20platform%20300x200

Zo’n 1.500 bezoekers maakten tijdens deze eerste Dag van de Logistiek in Eindhoven kennis met logistieke bedrijven, onderwijsinstellingen en organisaties. Verwachting is dat de komende drie jaar zo’n 9.000 vacatures vervuld moeten worden in deze sector, zowel als gevolg van economische groei als van de vergrijzing van het huidige personeelsbestand. De dag was een initiatief van de werkgevers, het Summa College en de Metropoolregio Eindhoven.

Naar overzicht

Delen

FacebookTwitterLinkedIn