Bravo één jaar actief: wethouders mobiliteit bijgepraat

Een jaar na de ingang ontvangt Hermes-directeur Juul van Hout de wethouders Mobiliteit van de 21 regiogemeenten om ze bij te praten over de concessie van Bravo.

 

Paradepaardje van de concessie is het groot aantal elektrische bussen én de infrastructuur en organisatie daaromheen. Vanuit heel de wereld komen ov-specialisten kijken hoe Hermes en VDL een reuzestap hebben gezet op weg naar emissieloos openbaar vervoer met vanaf de start een vloot van 43 elektrische bussen. Uiterlijk 2021 zal die vloot gegroeid zijn tot 108, op weg naar een vloot die de 56.000 dienstregelingsuren volledig zonder emissie rijdt, op elektriciteit of op andere energiedragers als waterstof.

 

Ook andere innovaties zijn in ontwikkeling. Het gaat immers om het bieden van mobiliteit en dat kan op meer manieren dan met een bus die op vaste tijden rijdt. In Helmond vult Bravoflex met een busje op afroep de reguliere buslijnen aan. Maar ook aan bijvoorbeeld deelauto’s, deeltaxi’s en deelfietsen wordt gedacht.

 

De ervaringen van een jaar rijden is ook gebruikt om verbeteringen door te voeren in de nieuwe dienstregeling van Bravo die op 10 december as ingaat.

 

171204_POHO_Bravo 812x540Wethouders Mobiliteit op bezoek bij Hermes

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Delen

FacebookTwitterLinkedIn