22 mei: logistiek spektakel en start logistiek platform

Een proefrit maken met een vrachtwagen, zelf een heftruck besturen, de werking van een magazijn bekijken of een brandblus-oefening meemaken. Het kan allemaal tijdens de Dag van de Logistiek in Eindhoven, zondag 22 mei van 11.00 tot 16.00 uur. En er zijn nog veel meer demonstraties en doe-activiteiten. Ook is er een banenmarkt met tal van vacatures in de sector Transport & Logistiek. Bezoekers krijgen tevens informatie over de opleidingsmogelijkheden van o.a. het Summa College.

 

Ook start logistiek platform Metropoolregio Eindhoven

Naast het publieksevenement is de Dag van de Logistiek ook het startsein van een nauwe samenwerking van werkgevers, vakbonden, onderwijs en overheid in een Logistiek Platform in de Metropoolregio Eindhoven. De partijen willen het imago van transport en logistiek versterken en meer mogelijkheden voor de sector creëren. Zo wordt gedacht aan een Huis van de Logistiek op een nog nader te bepalen locatie in de regio en aan een opleidingsbedrijf dat maatwerk biedt. 
 

Spektakel

Het wordt dus een logistiek spektakel van de eerste orde, zondag de 22e op het terrein en in de gebouwen van Van Rooijen Logistiek, Achtseweg Noord 60 in Eindhoven. Meer dan 30 bedrijven en organisaties zijn present om een levensecht beeld van de wereld van transport en logistiek te geven. Want de sector heeft een enorme betekenis voor de regio Zuidoost-Brabant. Er zijn al zo’n 39.000 banen in de regio en de komende drie jaren komen er daar zeker nog 3.000 bij, zo blijkt uit arbeidsmarktonderzoek.


Bedrijven, onderwijs en overheid hebben daarom de handen ineen geslagen om meer belangstelling voor werken in transport en logistiek te kweken. Want de behoefte aan goed opgeleid personeel zal de komende jaren dus fors toenemen, zeker als de economie zich verder goed blijft ontwikkelen. Dat biedt kansen voor jong en oud. En tijdens de Dag van de Logistiek krijgen belangstellenden die kansen in beeld en kunnen ze in gesprek met mensen van bedrijven en opleidingen.

 

Meer informatie over het evenement: www.dagvandelogistiekeindhoven.nl

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Delen

FacebookTwitterLinkedIn