Mobiliteit op de boot

de bootHet overleg van de wethouders verkeer en vervoer van de regio Zuidoost-Brabant was op maandag 11 september 2017 eens niet aan land, maar op de boot. Thema van de bijeenkomst, hoe kan het anders: logistiek. Met onder andere: wat kan de regio extra doen met vervoer over water. Welke mogelijkheden en ambities zijn er en hoe kunnen die worden waargemaakt?

 

In een interactieve sessie zijn bouwstenen verzameld om vorm te geven aan de mobiliteitsstrategie die is vastgelegd in de Bereikbaarheidsagenda, en dan specifiek voor logistiek. De vraag is wat we in de regio gaan doen om er samen, slim én co-modaal voor te zorgen dat de logistiek zo is georganiseerd dat deze meer bijdraagt aan de bereikbaarheid van de regio en de kwaliteit van leven. Met tevens de inzet van slimme en duurzame mobiliteit en met bewustzijn van de mogelijkheden om andere ambities van de regio te laten ‘meeliften’ met initiatieven.

 

op voorplechtEr zijn drie thema’s behandeld: weg, spoor en uiteraard water. Elk thema werd met een korte pitch ingeleid door het Multimodaal Coördinatie- en Adviescentrum Brabant.

 

Voorzichtige eerste conclusie is dat er echt wel een regionale opgave te halen is uit de logistieke behoefte in onze regio. Al was het maar omdat zowel op weg, op spoor als op water vervoer van materialen zich mengt met het zich verplaatsen van personen.

Naar overzicht

Reageer op dit artikel

velden met een * zijn verplicht
 

Delen

FacebookTwitterLinkedIn