Metropoolregio Eindhoven blog

De Metropoolregio Eindhoven is een flexibele, energieke netwerksamenwerking op thema’s waarop regionale samenwerking echt nodig is. Het is een netwerk van 21 gemeenten met triple helix partners en ambtelijke ondersteuning.

 

Op deze pagina komen de leden van het netwerk aan het woord; ze laten zien hoe de Metropoolregio Eindhoven werkt. De blogs worden geschreven door verschillende mensen, met verschillende rollen en dus ook verschillende verhalen. Maar ze hebben allemaal gemeen dat het trotse ‘metropolitans’ zijn.

 

Veel leesplezier!

 

Overigens: ben je zelf een enthousiaste ‘metropolitan’ en wil je je ervaringen in de Metropoolregio Eindhoven delen via een blog: laat het even weten: ...

 

Niet in mijn frame

Vijf maanden was ik niet op kantoor. Nee, geen verre rondreis of een sabbatical, ik was ondergedompeld in luiers, volle wasmanden en beschuiten met muisjes. En toen ik terug kwam, was er niet veel veranderd, nou ja er was een nieuwe website, een nieuwe collega en… een nieuw woord, ‘framen’.

“The really tough thing about humility is you can't brag about it”

Je kent haar wel. Die tante die je maar één keer per jaar op de verjaardag van je moeder ziet. Ik heb er ook zo een. En al een aantal jaren krijg ik dezelfde vraag: “hoe is het bij de gemeente Eindhoven?” Ik leg dan, net als vorig jaar, heel geduldig uit dat ik niet bij de gemeente werk maar bij de Metropoolregio Eindhoven. “O ja,” zegt tante Annie dan, “wat doe jij daar ook al weer?”  

Van ‘meer, meer, meer’, naar ‘beter, beter, beter’.

Groei heeft de ruimtelijke ontwikkeling van onze Metropoolregio bepaald. Het aantal inwoners is de afgelopen 50 jaar ruim verdubbeld. En het aantal woningen is nog veel harder gegroeid. Ook was er ruimte nodig voor meer bedrijventerreinen en voor infrastructuur.

D'r was vlaai

Vlaai en jargon tijdens het TOVER-overleg

We’ll meet again! Don’t know where...

Ontmoeten we elkaar bij een bijeenkomst of op Twitter, Facebook, Linkedin of Instagram?

Verborgen verleden…mooie toekomst!

Afgelopen zaterdag was een uitzending van het programma Verborgen Verleden waarin Herman van der Zandt centraal stond. Herman ging op zoek naar zijn wortels, en die lagen grotendeels in onze regio.

What the buzz...Dutch Design Week 2016

Deze week is het Dutch Design Week in Eindhoven. Wat een heerlijke tijd is dat, bijna net zo fijn als Kerstmis. Ik geniet er met volle teugen van. De DDW is een mooi evenement, en het is meteen een mooi voorbeeld van buzz. Nog iets waar ik blij van word.  

In Vino Veritas

De mores van het geven van een cadeau is een delicate...

Empowered by Robots

Eindhoven staat echt anders op de kaart dan 10 jaar geleden. Gisteren was het hartstikke druk tijdens de Dutch Design Week, moest echt omrijden om mijn auto kwijt te raken. Maar het was wel de moeite waard. In het Klokgebouw was er een symposium ‘Empowered by Robots’, een initiatief van Staf Depla en Jos Verhoeven van de Start Foundation.

Verrassingen?

Als nieuwkomer bij de Metropoolregio Eindhoven ben ik druk bezig een beeld te krijgen van Zuidoost-Brabant. Dat betekent dat ik met veel mensen op locatie kennismaak en omdat het een gebied betreft dat 21 gemeenten omvat, zie ik veel van het zuidoostelijk deel van onze provincie. Als geboren Arnhemse en jarenlang in het West Brabantse gewoond hebbende, val ik van de ene verbazing in de andere.

Delen

FacebookTwitterLinkedIn