Metropoolregio Eindhoven blog

De Metropoolregio Eindhoven is een flexibele, energieke netwerksamenwerking op thema’s waarop regionale samenwerking echt nodig is. Het is een netwerk van 21 gemeenten met triple helix partners en ambtelijke ondersteuning.

 

Op deze pagina komen de leden van het netwerk aan het woord; ze laten zien hoe de Metropoolregio Eindhoven werkt. De blogs worden geschreven door verschillende mensen, met verschillende rollen en dus ook verschillende verhalen. Maar ze hebben allemaal gemeen dat het trotse ‘metropolitans’ zijn.

 

Veel leesplezier!

 

Overigens: ben je zelf een enthousiaste ‘metropolitan’ en wil je je ervaringen in de Metropoolregio Eindhoven delen via een blog: laat het even weten: ...

 

Krabben waar het jeukt

Deze ochtend was het heerlijk fietsen door die heerlijke eerlijke droge vrieskou. Onderweg heb ik een dozijn mensen gezien die ijs van hun auto aan het krabben waren. Zonder uitzondering met een lopende motor. Ik zag zelfs een auto met draaiende motor, zonder dat de chauffeur in de buurt was.

Warme chocolademelk

Het was een verschrikkelijke grauwe regenachtige dag. Zo’n dag waarbij je het liefst de hele dag in je bed was blijven liggen met een goed boek en een kop warme chocolademelk.

RUP in kerstsfeer

Ik vind het fijn om te kunnen melden dat het RUP afgelopen maandag definitief is gemaakt.

Weg met “De MRE”?!

"De MRE"… Elke keer dat ik het hoor, krijg ik rillingen.

Niet in mijn frame

Vijf maanden was ik niet op kantoor. Nee, geen verre rondreis of een sabbatical, ik was ondergedompeld in luiers, volle wasmanden en beschuiten met muisjes. En toen ik terug kwam, was er niet veel veranderd, nou ja er was een nieuwe website, een nieuwe collega en… een nieuw woord, ‘framen’.

“The really tough thing about humility is you can't brag about it”

Je kent haar wel. Die tante die je maar één keer per jaar op de verjaardag van je moeder ziet. Ik heb er ook zo een. En al een aantal jaren krijg ik dezelfde vraag: “hoe is het bij de gemeente Eindhoven?” Ik leg dan, net als vorig jaar, heel geduldig uit dat ik niet bij de gemeente werk maar bij de Metropoolregio Eindhoven. “O ja,” zegt tante Annie dan, “wat doe jij daar ook al weer?”  

Van ‘meer, meer, meer’, naar ‘beter, beter, beter’.

Groei heeft de ruimtelijke ontwikkeling van onze Metropoolregio bepaald. Het aantal inwoners is de afgelopen 50 jaar ruim verdubbeld. En het aantal woningen is nog veel harder gegroeid. Ook was er ruimte nodig voor meer bedrijventerreinen en voor infrastructuur.

D'r was vlaai

Vlaai en jargon tijdens het TOVER-overleg

In Vino Veritas

De mores van het geven van een cadeau is een delicate...

Empowered by Robots

Eindhoven staat echt anders op de kaart dan 10 jaar geleden. Gisteren was het hartstikke druk tijdens de Dutch Design Week, moest echt omrijden om mijn auto kwijt te raken. Maar het was wel de moeite waard. In het Klokgebouw was er een symposium ‘Empowered by Robots’, een initiatief van Staf Depla en Jos Verhoeven van de Start Foundation.

Delen

FacebookTwitterLinkedIn