Metropoolregio Eindhoven blog

De Metropoolregio Eindhoven is een flexibele, energieke netwerksamenwerking op thema’s waarop regionale samenwerking echt nodig is. Het is een netwerk van 21 gemeenten met triple helix partners en ambtelijke ondersteuning.

 

Op deze pagina komen de leden van het netwerk aan het woord; ze laten zien hoe de Metropoolregio Eindhoven werkt. De blogs worden geschreven door verschillende mensen, met verschillende rollen en dus ook verschillende verhalen. Maar ze hebben allemaal gemeen dat het trotse ‘metropolitans’ zijn.

 

Veel leesplezier!

 

Overigens: ben je zelf een enthousiaste ‘metropolitan’ en wil je je ervaringen in de Metropoolregio Eindhoven delen via een blog: laat het even weten: ...

 

Twee jaar Metropoolregio: samenwerking maakt het verschil! (deel 1)

Het zal u niet ontgaan zijn dat de Metropoolregio Eindhoven nu midden in een grote evaluatie zit. De centrale vraag van de evaluatie is of de gekozen bestuurlijke samenwerkingsvorm (voldoende) bijdraagt aan het realiseren van de gezamenlijke ambities. Deze evaluatie doen we in een tijd waarin over de hele linie wordt nagedacht over de bestuurskracht van de (lokale) overheid. Deze zelfreflectie van de gemeenten in deze regio, dus het kijken naar het eigen functioneren, is moedig én bemoedigend.

Stilzitten??

Vandaag begint officieel de evaluatie van Metropoolregio Eindhoven. De eerste reactie is dan ‘als je geschoren wordt, moet je stilzitten’.

Jan Six leefde duidelijk niet in onze regio!

Ik ben nu bezig in ‘De levens van Jan Six’ van Geert Mak. Een bere interessant boek waarin aan de hand van het leven van Jan Six (elke generatie heeft er weer een omdat de oudste zoon steeds Jan heet) vier eeuwen vaderlandse geschiedenis wordt verteld. Smullen.

VAB: bedreiging of kans?? Deel 1

Vab’s staat voor vrijkomende agrarische bebouwing. In de provincie Noord-Brabant is er de komende jaren een enorme uitdaging als het gaat om de VAB’s.

Prijsuitreiking Reflection Day Veldhoven

Vandaag was weer zo’n dag die je als krenten in de pap kunt beschouwen. Ik mocht als regionaal verkeerskundig coördinator aanwezig zijn bij de prijsuitreiking van Reflection Day in Veldhoven.

Van denken worden we moe, dus oordelen we maar wat

Onlangs las ik een interview met actrice Angela Schijf, waarin zij aangaf social media maar ‘rete-lastig te vinden’. Daarmee bedoelde ze dat wij de eerste generatie zijn die uit moeten vinden welke omgangsvormen ( lees: normen) hier bij horen én hoe je die overbrengt op je kinderen.

De 41.000 ste

Mijn collega heft tromgeroffel aan door met de vingers op de rand van het bureau te slaan… “Eénenveertigduizend!!!”, roept ze triomfantelijk. De overige collega’s kijken verbaasd op, wat hebben die twee nou weer???

De context van samenwerking anders bekeken

Gisteren zat ik met mijn collega’s weer op de hei voor een training. Tja, samenwerken is echt een vak. En ondanks dat wij daar natuurlijk al best goed in zijn… het kan altijd nog beter.

Verkeersveiligheid is toch vanzelfsprekend?!

“Verkeersveiligheid is een essentiële randvoorwaarde voor ons mobiliteitssysteem” is een waarheid als een koe. Maar het is ook nogal ambtelijk gezegd.

Vertraging geeft tijd voor andere dingen

Bladerend door de blogs van mijn collega’s kom ik een breed scala aan onderwerpen tegen. Barbara vertelt over een bijeenkomst van Ruimte voor Energie, waarin gesproken werd over de ruimte die nodig is voor duurzame energiebronnen en bijbehorende infrastructuur, zoals verdeelstations.

Delen

FacebookTwitterLinkedIn