We blijven Updaten

De Metropoolregio Eindhoven is bezig aan een Update. Ik heb er al vaker over geschreven, het houdt me bezig, letterlijk en figuurlijk.

Waar ging die Update ook al weer over… De samenwerking moet beter omdat uit de evaluatie bleek dat de gemeenten niet tevreden waren over hun samenwerking. We noemen het een Update omdat we de samenwerking aan het verbeteren zijn. De bugs moeten eruit, en de samenwerking moet gemoderniseerd worden en aangepast op nieuwe ontwikkelingen. Enz. enz.

 

We werken er hard aan, en dat is te merken, want het verhaal van de samenwerking begin te veranderen, beter te worden. En het leeft ook meer. De nieuwe lente heeft zijn intrede gedaan.

 

Update 82%Blauw scherm

Toevallig (maar ja, toeval bestaat niet) kregen we deze week op het werk diverse updates van Windows op onze laptops. En dat duurt me toch lang, het blauwe scherm lijkt wel eeuwig vast te zitten, en de bolletjes draaien oneindig in een rondje…… en bij elke keer dat de laptop zich opnieuw opstart, heb je even hoop dat dit de laatste was… maar nee. En zo een grote update komt nooit op een goed moment….

Werken zonder laptop is, zeker als het zo plotseling is, onmogelijk. Tja, de moderne tijd. En als het dan eindelijk klaar is, dan blijken kleine dingetjes toch niet helemaal meer zo goed te werken als voorheen, en moet de systeembeheerder er toch weer aan de pas komen…. Gedoe allemaal.

We werden er even een beetje kriegel van. Gelukkig werkt alles intussen weer, en kunnen we op volle vaart verder met ons werk.

 

En toen bleek de Update van de Metropoolregio Eindhoven toch ook wel echt te voelen als een computer Update. De evaluatie is officieel op 1/1/2017 begonnen, maar de voorbereidingen in september 2016. De Update loopt tot september 2018 want dan is de nieuwe samenwerkingsagenda geschreven. Of eigenlijk loopt het tot december 2018 want dan stelt het Algemeen Bestuur de samenwerkingsagenda formeel vast. Dus het duurt wel even. En tussen de bijeenkomsten en mijlpalen heen implementeren we de veranderingen al, starten we dus ook weer opnieuw op. En tot die tijd draaien de bolletjes hun rondjes op het blauwe scherm…

En dan gaan we op 1 januari 2019 van start met de nieuwe samenwerking. En hopelijk loopt alles dan meteen goed. Want weer een nieuwe Update, daar moeten we nu nog even niet aan denken.

 

J-L. Withaar

Netwerkregisseur

JL 110x165

 

 

Naar overzicht

Delen

FacebookTwitterLinkedIn