Wat is jouw drijfveer?

Vorige week zat ik met mijn collega’s van de Metropoolregio een dag op de hei. En het was echt op de hei of in ieder geval met iets van natuur. We waren bij Kappellerput, een mooi conferentieoord in Heeze.

 

Terwijl we er met een klein groepje aan het werk waren, kwam een zeer oude heer aanlopen. Hij vroeg ons waar de crematie van mevrouw Verhagen was. Meneer was in het verkeerde gebouw, het crematorium is een stukje verderop aan dezelfde straat. Het drong moeilijk tot hem door dat hij niet op de goede plek was, misschien zagen wij er als echte crematiegangers uit…

 

Anyhow. De heidag was interessant. We zijn aan de slag gegaan met Management Drives. Waarschijnlijk ken je dat wel, dat met die kleuren. Ben je blauw, rood of geel? Paulien Cornelisse schreef er recent nog een leuke column in het NRC over.

 

Geel en groen

The Mask2 115x200Aan de hand van zes drijfveren en dus zes kleuren, worden je denkpatronen en gedrag ontrafeld. Geel is de Visionair die wil analyseren, begrijpen en doorgronden, Groen de People Manager die mensen en sociale verbanden voorop stelt, Oranje de Ondernemer die vooruitgang, resultaten en prestaties wil zien, Blauw de Bestuurder die zekerheid en duidelijkheid wil creëren, Rood de Autoriteit met durf, tempo en kracht en Paars de Nestor die zich dienstbaar opstelt, binding en veiligheid creëert.

 

Onze organisatie bestaat uit veel gelige en groenige mensen. Past ook prima bij de Metropoolregio Eindhoven. En ik? Ik ben natuurlijk zwart! Dus ik zag er in ieder geval wel uit als een crematiebezoeker ;-)

 

Er is er twijfel over de wetenschappelijke onderbouwing van de Management Drives. Maar ik vind het een overzichtelijke manier van presenteren en een methode die aanzet tot reflectie. Ben ik echt zo, hoe komt dat, kan het effectiever? En het is een makkelijke aanzet tot gesprek met directe collega’s: waar kunnen we elkaar vinden bij samenwerking, waar vullen we elkaar aan, waar kan het gaan “schuren”? Zo’n gesprek heb ik niet vaak met mijn collega’s, de inhoud van het werk staat altijd voorop. Daarom draagt een gesprek over drijfveren en belangen direct bij aan onze samenwerking en dus aan organisatieontwikkeling, want samenwerking is onze core business.

 

Betere wereld

heart-smiley 300x300Maar behalve dit soort intrinsieke drijfveren, heb nog een andere drijfveer om bij de overheid te werken. Ik wil de wereld waarin wij leven beter maken. Ik ben trots op mijn stad en mijn regio en wil dat de regio nog beter wordt. Voor inwoners én bedrijven. Een sterke regio met krachtige verschillende gemeenten die elkaar aanvullen en zo samen een hele bijzondere regio zijn. Een regio waar iedereen trots op kan zijn.

 

En ik vind eigenlijk dat alle bestuurders en ambtenaren zo een drijfveer moeten hebben, welke kleur ze ook hebben. Iedereen moet werken aan het versterken van het goede in onze samenleving, aan het mooier maken van onze leefomgeving. En haatzaaien hoort daar niet bij! Met zijn allen werken we samen, met oog voor elkaars drijfveren en belangen moeten we samen bouwen aan een mooie vredige welvarende wereld!

 

Ik voel een mooie Kerstwens aan komen….

 

J-L. Withaar

Netwerkregisseur

 

 

 

Naar overzicht

Delen

FacebookTwitterLinkedIn