Verborgen verleden…mooie toekomst!

,verborgen verleden 300x200Afgelopen zaterdag was een uitzending van het programma Verborgen Verleden waarin Herman van der Zandt centraal stond. Herman ging op zoek naar zijn wortels, en die lagen grotendeels in onze regio. Daarom bezocht hij ook het RHCe. Aangezien wij van de Metropoolregio Eindhoven daar ingekwartierd zijn, was dat voor mij een extra reden om het programma te kijken.

 

Behalve leuke beelden van het RHCe, waarbij het bord van de Metropoolregio Eindhoven op de gevel vakkundig buiten beeld bleef, waren er ook hele mooie beelden uit onze regio. Het mooie herfstweer hielp natuurlijk heel erg, maar Hapert en omstreken zag er gaaf uit. En er waren ook erg leuke paardjes te zien!

 

En na alle foto’s en filmpjes van de Dutch Design Week van uberhippe mensen in de stad die ik vorige week zag langskomen, zag ik nu weer eens de andere kant van onze regio. En dat is het mooie van de regio. De afwisseling van stad en natuur. Ik ben een Eindhovenaar, maar als ik vanuit mijn huis ga wandelen ben zelfs ik in no time in het groen. En wanneer ik de fiets (tuurlijk…) of auto pak, sta ik zo in de echte natuur.

 

boterham pindakaas 300x200En de verschillende landschappen die allemaal onder handbereik zijn, die maken het wonen hier zo fijn! En die verschillen moeten we volgens mij ook verder versterken, vergroten. Niet een regio met het pindakaas-syndroom, dus dat alles uitgesmeerd wordt over de regio. Maar juist het maken van pieken op bijzondere plekken. Het groen het beste groen van de wereld en de stad zo stedelijk  mogelijk. Dan hebben we een hartstikke goede regio. Dan gaan we een mooie toekomst tegemoet! Voor inwoners en bedrijven.

 

J-L. Withaar,

Netwerkregisseur Communicatie.

 

Naar overzicht

Delen

FacebookTwitterLinkedIn