Summertime and the livin is easy

Ik word elke dag wakker met het nieuws op de radio. Soms is dat verschrikkelijk wakker worden, maar je bent wel meteen bij. Deze dagen word ik opeens wakker met (pop)muziek. De nieuwszender heeft blijkbaar niet genoeg nieuws en heeft een rubriek bedacht waarin mensen vertellen over hun favoriete muziek… ja…Een typisch voorbeeld van de zomerperiode. Dezelfde periode waarin de media karrevrachten komkommers er door heen draaien.

 

bubbel kleinWant het is zo vreselijk rustig, veel mensen op vakantie. Bellen of mailen heeft geen zin, geen gehoor. Al onze bestuurders zijn maanden met reces, alles ligt stil.  Twee belangrijke dossiers van ons ligt te wachten bij 21 gemeenteraden, de Integrale Strategie Ruimte en natuurlijk de resultaten van onze evaluatie.

En dan ontstaat er een grote verstilling tijdens kantooruren. Alsof je in een grote bubbel werkt. En het is lekker werken: dingen afwerken, eens na kunnen denken, inlezen, bijpraten. De beste ideeën ontstaan dan.

 

En het mooie is dat het buiten kantooruren ook heerlijk is. Wat is Nederland heerlijk in de zomer. Heerlijk op een terrasje zitten, lekker uit eten, filmpje pakken. En dat alles zonder drukte, zonder rijen,  zonder te reserveren, zonder files. Allemaal relaxed. Fijn.

 

En natuurlijk met de wetenschap dat dit opeens over is. Opeens zijn er allerlei collega’s terug van vakantie en vullen de wilde vakantieverhalen de ruimte. En dan prik: weg is de bubbel. Maar tot die tijd geniet ik van de rust, van de ruimte. En van de zomer!

 

En daarna, in de herfst: dan gaan we weer rennen!!

 

J-L. Withaar,

Netwerkregisseur.

JL 110x165

Naar overzicht

Delen

FacebookTwitterLinkedIn