Ik vind...

Kijk, er zijn best onderwerpen waar ik niets van vind. Omdat ik er niet genoeg over weet, omdat ik het niet snap of omdat ik het zo oninteressant vind dat zelfs mijn onderbuik geen mening heeft.

 

silence2 300x200Maar over het algemeen vind ik best vaak iets, en deel ik mijn mening ook graag. Alleen in mijn werk als ambtenaar, mag ik niet openlijk ergens iets van vinden. Ik ben dienend (grijns, grijns) aan politieke bestuurders; zij zijn degenen die de meningen hebben en uiten.

 

Dat heeft wel tot gevolg dat ik soms mijn wenkbrauwen heel hoog optrek als ik het ED lees, er opeens iets van vind, en er niets over zeg…..

 

Gelukkig hebben we tegenwoordig de Metropoolregio Eindhoven Blog.

 

Vandaag in de krant: Bijna iedereen onderkent wel het probleem van moeizame, trage besluitvorming binnen de Metropool Regio Eindhoven (MRE).

 

Dan staat de naam van de Metropoolregio Eindhoven al fout geschreven, en de door mij verfoeide afkorting wordt weer gebruikt…. Ik kan het niet nalaten om het even te zeggen, verder stap ik er nu over heen. Als je wilt weten wat ik daar eigenlijk van vind, lees mijn blog erover.

 

heinz2 300x265Het gaat natuurlijk om de moeizame trage besluitvorming waar bijna iedereen zich in herkent. Ja, daar herken ik me ook in. Sterker nog: dat vind ik ook! Alle besluitvorming gebeurt namelijk door de 21 gemeenten apart, dat hebben de gemeenten zelf bedacht. Iets met democratische legitimiteit. Voor die behandeling in college en gemeenteraad hebben de gemeenten een half jaar de tijd nodig. En een half jaar is inderdaad traag. In een half jaar verandert tegenwoordig zo ontzettend veel. Goed dat bijna iedereen dit nu als een probleem ziet en mooi dat ze nu openlijk de hand in eigen boezem steken. Ik ben benieuwd wat ze er aan gaan doen. Want de gemeenteraadsleden, de colleges, zij zíjn de Metropoolregio Eindhoven!

 

Maar verder vind ik er niets van hoor…

 

J-L. Withaar,

Netwerkregisseur.

 

 

Naar overzicht

Delen

FacebookTwitterLinkedIn