Het Droomklantdiner

Gisteren was ik bij een Droomklantdiner. Een mooi initiatief van een communicatiebureau waar ik mee werk.

 

Bij de uitnodiging voelde ik me al gevleid. Ik, een droomklant….  En vandaag, na het diner voel ik me nog steeds bevoorrecht. Het was een zeer gezellige avond, met prima eten, maar vooral was het een bijzondere avond omdat de vraag van het bureau om mee te denken over hun  businessuitdagingen centraal stond. En dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt.

 

Normaal kom ik binnen rennen met een vraag of een probleem dat zij voor mij oplossen, maar nu werd ik gevraagd om hen te helpen… En dat is wel bijzonder, een externe adviseur die zich openstelt, zijn twijfels verwoordt en zijn klanten vraagt om reflectie.

 

hoofdgerecht 300x169Tijdens het diner was ik niet de enige droomklant… We waren met een klein gezelschap vanuit verschillende branches met verschillende communicatieuitdagingen. En doordat het bureau zich openstelde, deden wij dat ook en werd het een heel eerlijk gesprek. En daar had het bureau wat aan!

 

En mij zette het ook weer aan het denken. Zowel over mijn eigen rol als klant (Ben ik wel een droomklant, of meer een nachtmerrie?), over mijn eigen werk (Hoe leg je uit wat je nu eigenlijk aan het doen bent als communicatiemens en wat is het rendement?). Maar ook over in gesprek gaan met je klanten en zo samen beter worden.

 

Evaluatie Metropoolregio

Volgend jaar wordt de bestuurlijke samenwerking van de Metropoolregio Eindhoven geëvalueerd. Dat hebben we een aantal jaar geleden afgesproken in de Gemeenschappelijke Regeling.

Een bestuurlijke werkgroep heeft zich gebogen over de scope van de evaluatie, de context, doelgroepen, instrumenten, organisatie en planning. De uitgewerkte onderzoeksvraagstelling inclusief een voorgestelde procesaanpak, is voorgelegd aan de colleges en gemeenteraden. En in januari a.s. gaat een extern bureau aan de slag om de evaluatie uit te voeren zodat voor de zomer van 2017 de resultaten vastgesteld kunnen worden in het Algemeen Bestuur.

 

toetje 300x169Een prima traject wat goed past bij de Metropoolregio Eindhoven. En wat ook erg dapper is.

 

Maar ik zou het wel leuk vinden als het mogelijk wordt om met de klanten/aandeelhouders van de Metropoolregio Eindhoven een Droomklantdiner te houden. Informeel praten en je openstellen voor elkaars belangen en wensen, verbindingen leggen zonder politiek, zonder agenda’s. Samen een gezellige avond, met lekker eten en een goed gesprek!

 

P.S.

Tijdens het Droomklantdiner bekenden alle droomklanten dat ze nog nooit op de website van het bureau hadden gekeken. Zou dat voor deze website ook gelden, dat er niemand op kijkt? En dat dus niemand deze blog leest…. Oef, een existentiële crisis ligt op de loer, tijd voor weekend!

 

J-L. Withaar

Netwerkregisseur Communicatie

 

 

 

Naar overzicht

Delen

FacebookTwitterLinkedIn