Een kennisgedreven organisatie  

pinquin 300x169Het is een tijdje geleden, maar ik heb weer een stagiair! Jawel! En hij heet Jordy.

En deze keer geen communicatie-stagiair maar eentje die bestuurskunde studeert. Zo merk ik ook meteen dat mijn werk verandert, ik ben nu netwerkregisseur, dus ook een ander soort stagiair.

 

 

Jordy gaat aan de slag met de Metropoolregio Eindhoven als kennisgedreven organisatie.

 

Verzamelen

In de Metropoolregio Eindhoven werken we aan opgaven die niet via starre bestaande lijnen van vastgestelde processen kunnen. We zijn steeds aan het pionieren, op zoek naar de beste nieuwe methoden en modellen om onze ambitie te bereiken. Daarvoor hebben we zelf de nieuwste informatie nodig. We moeten weten wat er in de rest van ons land, in de rest van de wereld gebeurt zodat wij de beste oplossingen kunnen bedenken voor de uitdagingen in de regio.

 

Delen

verbinding 300x200En we moeten die informatie ook delen met de partners in ons netwerk, want aan alle opgaven werken we samen met partners. En informatie verzamelen en delen is niet genoeg. Door de informatie te selecteren, interpreteren, combineren en waarderen wordt het kennis. Kennis waar iemand iets mee kan doen. Waarmee hij zijn werk kan doen. Door kennis te delen, ondersteunen we dus ons inhoudelijke werk.

 

Spin

De Metropoolregio Eindhoven moet dan de ‘spin in het web zijn’ en gestructureerd aan kennisdeling doen. Of dit moment gebeurt dat nog niet altijd bewust en georganiseerd. Daar is een professionaliseringsslag in mogelijk. Dat idee wordt breed gedeeld, maar waar gaat het dan precies over? Wat is er precies nodig om onze ambitie te bereiken? Welke informatie moeten we verzamelen? Hoe zorgen wij dat informatie kennis wordt? Wat voegen we toe? Via welke middelen kunnen we kennis delen? Hoe werkt dat? Wat is er voor nodig?

 

onderzoeken 300x150

En dat is dus wat Jordy gaat uitzoeken. En dan ook grondig uitzoeken, want het is zijn afstudeeronderzoek. En hij moet voor de zomervakantie van 2017 klaar zijn. Wordt vervolgd dus!

 

Weet je iets?

Maar, beste lezers, mochten jullie iets weten over kennisdeling of er iets over vinden, laat het dan even weten. Misschien helpt het Jordy een stuk verder in zijn onderzoek!

 

J-L. Withaar,

Netwerkregisseur.

 

 

 

Naar overzicht

Delen

FacebookTwitterLinkedIn