Doen is het beste denken!

kerstkrans 250x250Het is vandaag donderdag 28 december. En ik zit lekker te werken, ik werk eigenlijk elk jaar tussen Kerst en Oud en Nieuw. Lekker rustig het jaar af maken.

De paar weken voor Kerstmis is het altijd een gekkenhuis. Er moet dan van alles af, er zijn allerlei keiharde deadlines. Het lijkt wel alsof na Kerstmis de wereld vergaat en we maken elkaar horendol omdat alles voor die tijd klaar moet zijn!

 

Waarom??

Elk jaar blijkt namelijk na de Kerstdagen gewoon nog een wereld te zijn, een stille wereld met volop rust en tijd. Een heerlijke periode om werk af te ronden, op te ruimen en vooruit te denken en werken. En dan natuurlijk met de Top 2000 aan (tja er is toch niemand in de kantoortuin die ik daarmee stoor ?)

 

Achteruit

achteruitkijkspiegelBij het opruimen van mijn spullen, komt 2017 weer even langs. Wat hebben ik en mijn collega’s toch veel gedaan in dit jaar. En wat is er veel gebeurd. Denk aan: koopstromenonderzoek 2017, bijdrage aan het Brabants fonds voor de vrijetijdssector, regionaal woonwensen-onderzoek, bijeenkomst op gebied van robotisering/digitalisering, integrale strategie ruimte vastgesteld door 21 gemeenteraden, bereikbaarheidsagenda, bijeenkomst Maak een punt met je leeftijd, raadsledenbijeenkomsten, bijeenkomsten, Regionaal Platform, RUP vastgesteld en aangeboden aan de provincie, Nationale Actieagenda Brainport, de Mainportstatus, nieuwe opdracht voor de werkplaats wonen, de evaluatie van de Metropoolregio Eindhoven en door het Stimuleringsfonds zijn vele aanvragen gehonoreerd. En dat is alleen nog maar wat via mijn bureau is gegaan.

2017 was een goed jaar!

 

Vooruit

We_Can_Do_It 300x166Nu op naar 2018. Het jaar waarin we de Metropoolregio Eindhoven gaan verbeteren, een update geven. En tijdens de Update ‘blijft de winkel open’, dus volgend jaar kijk ik ongetwijfeld weer terug naar een resultaatrijk jaar.

 

In 2017 hebben we tijdens het rennen naar het einde van het jaar heel hard gewerkt van het proces van de Update. Hoe gaan we zorgen dat onze gemeenten zo goed mogelijk kunnen werken aan het verbeteren van hun samenwerking? Daar hebben we afgelopen maanden veel over nagedacht.

En in 2018 gaan we het doen. Want al dat gedenk is prima, maar doen is het beste denken!!

 

J-L. Withaar,

Netwerkregisseur.

JL 110x165

Naar overzicht

Delen

FacebookTwitterLinkedIn