De laatste loodjes

Vandaag de laatste loodjes van 2018.… (ik weet nooit of het nu loodjes of lootjes zijn). Nog even wat losse eindjes aan elkaar knopen zodat ik woensdag weer met een opgeruimd gemoed (ook al zo een d – t spellingnachtmerrie) het nieuwe jaar in kan.

 

Een van de losse eindjes is nog een blogje in 2018. Het is een tijd sinds ik een blog schreef, heel erg. 2018 was een jaar waarin zoveel gebeurde dat er super veel leuke blogs over mogelijk waren, maar tegelijk was het zo chaotisch dat ik niet wist hoe het te beschrijven.

 

2017 was het jaar van De Evaluatie en 2018 het jaar van De Update (de broodnodige veranderingen naar aanleiding van de Evaluatie). En updaten is goed, je moet mee met de moderne ontwikkelingen. De wereld verandert dus moet je mee veranderen. Dus wat zal 2019 brengen?

 

Behalve dat de inhoud van de samenwerking anders moest (alleen opgaven die echt op regionale schaal opgepakt moeten worden). Moest het Kaft samenwerkingsakkoordSamenwerkingsakkoord (voorheen Regionale Agenda) nu ook echt van de 21 gemeenten zijn. Dus dat was hard werken aan draagvlak en eigenaarschap.

En ik denk dat het gelukt is. Het AB heeft unaniem het Samenwerkingsakkoord vrijgegeven voor bespreking in de 21 gemeenteraden. Het is nu afwachten wat die ervan vinden.

 

 

Maar intussen werken betrokken bestuurders en ambtenaren al hard aan de vier opgaven. Super hoe we nu samen snel grote stappen kunnen zetten, en het is nog leuk ook! En dat geeft weer zoveel energie. Weg met de laatste loodjes.

 

Volgens mij gaan we knallen in 2019, we zijn niet te stoppen!!

 

 

En ja, ik heb onlangs de film Bohemian Rhapsody gezien 😊

De beste wensen voor 2019!

Groetjes

J-L.

Netwerkregisseur

JL 110x165

Naar overzicht

Delen

FacebookTwitterLinkedIn