De context van samenwerking anders bekeken

Gisteren zat ik met mijn collega’s weer op de hei voor een training. Tja, samenwerken is echt een vak. En ondanks dat wij daar natuurlijk al best goed in zijn… het kan altijd nog beter.

De bijeenkomst van gisteren was deel 3. In deel 1 en 2 hebben we ons verdiept in de verschillende facetten van de rol van netwerkregisseur en in persoonlijke stijlen en drijfveren. Dat laatste deden we aan de hand van Management Drives en de bekende kleurtjes. Daar schreef ik al eerder een blog over. Erg leuk en leerzaam.

 

Context?

De trainingen worden begeleid door Common Eye  Zij weten heel veel over samenwerken in allianties, netwerken en partnerships. En het mooie is dat ze een samenhangende manier van kijken hebben ontwikkeld die goed houvast biedt bij het werken in een netwerkorganisatie. Bij het kijken naar de context van een samenwerking, gebruiken zij vijf invalshoeken:Systemisch werken 1 300x225

1) werken aan een gedeelde ambitie;

2) recht doen aan belangen;

3) ontwikkelen van een constructieve dialoog (relatie);

4) professioneel organiseren van de samenwerking;

5) vormgeven van een betekenis gevend proces.

Aan de hand van deze invalshoeken, kan je bekijken waar de knelpunten zitten of de verbeterpunten. En dat levert echt leuke en nieuwe inzichten op.

 

Als een sociaal systeem

Het onderwerp van de training gisteren was ook context, maar op een andere manier bekeken: namelijk die van systemisch werken.

‘Systemisch werken gaat ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt. Je eigen familie is zo’n systeem, maar ook de organisatie waarbinnen je werkt, een vereniging, een team of je sociale omgeving. Wat er in zo’n systeem allemaal gebeurt en de plaats die jij erin inneemt, bepalen (vaak onbewust) wat je doet en waarom.”

 

De Metropoolregio Eindhoven is dus ook een sociaal systeem. In elk systeem gebeurt veel rationeel en bewust, en dan gaat het om inhoud, procedure en interactie. Maar er zijn ook allerlei onbewuste processen. Er zijn altijd gevoelens en emoties die meespelen. En soms spelen die een hele belangrijke rol. En als je als taak hebt om samenwerking te organiseren, is het wel heel handig dat je ook bewust bent van die dynamiek.

 

Systemisch werken 2 300x225Even werd de casus aangehaald van de huidige discussie over herindeling in de regio. Daar hebben wij natuurlijk geen rol in, maar we kennen natuurlijk wel veel van de deelnemers of bewuste niet-deelnemers. En dan zie je heel duidelijk dat het gedeeltelijk om inhoud gaat, maar dat emoties er heel heftig doorheen spelen.

 

We hebben gisteren vooral systemisch werken toegepast op onze eigen casussen. Dus we zijn weer lekker aan de slag gegaan met flappen en stiften. En ook hebben we casussen behandeld aan de hand van een ‘opstelling’ een soort ‘tableau vivant’. Nou had ik met dit onderdeel zelf wat minder. Ja, je hebt altijd dingen die je leuker vindt, emoties he?! Gelukkig vonden mijn collega’s ook dit onderdeel erg leerzaam.

 

Al met al was het een goede dag. We hebben weer meer inzicht gekregen in hoe onze samenwerking werkt en wat onze rol daarin is. En hoe het nog beter kan!! Hopelijk gaan jullie dit allemaal merken, bewust en onbewust!

Groetjes,

 

J-L. Withaar,

Netwerkregisseur.

 

 

Naar overzicht

Delen

FacebookTwitterLinkedIn