Bus dus

Misschien was de verwachting dat ik nu een blog zou schrijven over de evaluatie van de bestuurlijke samenwerking in de Metropoolregio Eindhoven. Die evaluatie is immers vorige week gepresenteerd. Maar ik weet niet wat ik er van vind… dus geen blog daarover.

 

Waar ik wel wat van vind, is de bus als openbaar vervoer.

Eigenlijk heb ik geen goede relatie met de bus, als openbaar vervoer dan. Als ik met de bus ga, wat dus niet zo vaak is, gaat er altijd iets mis. En ik weet wel, als een relatie niet goed is, ligt dat meestal aan beide partners. Bijvoorbeeld ik kan er niet zo goed tegen als anderen zomaar te laat komen, zonder uitleg of excuses, en dan heb ik een slechte aan de bus. We passen gewoon niet zo goed bij elkaar, dacht ik altijd maar.

 

Laatst ben ik toch weer met de bus gegaan. De bereikbaarheid met de auto in de regio is ook niet meer je van het, en parkeren is ook niet echt leuk meer. De enige haalbare oplossing was nu de bus te pakken.

 

Sinds kort heet de bus in onze regio “Bravo”, een naam waar ik me dus eigenlijk niet zo in kon vinden. Maar goed, je zit uiteindelijk in de bus dus dan zie je het gejuich op de buitenkant even niet.

 

bussen 800x300

Maar genoeg gemopper.

Want het was geweldig!!! Wat een mooie, schone bus. Een bus die op tijd was. En het rijden over de HOV-baan gaat als een speer! Zowel lekker snel, als ook zonder allerlei verkeersdrempels en ingewikkelde chicanes. Echt heel relaxed!

 

Het was zo fijn dat ik erna meteen weer met de bus gegaan ben... En toen was het weer super! En toen reed ik met de bus langs een file auto’s. Van die mensen die klagen dat zij met de auto in de file staan terwijl er op de vrije HOV-baan er naast een lege bus langs komt rijden…. Tja, je kan ook in die bus gaan zitten. Ik kan het aanbevelen.

 

Om de problemen met onze mobiliteit aan te pakken, zijn natuurlijk verschillende maatregelen nodig, we moeten kijken naar autogebruik, fiets, OV, lopen, infrastructuur, gezondheid… Het is een puzzel. Eentje waar we als Metropoolregio Eindhoven ook aan werken, met een groot aantal samenwerkingspartners. En ook dat is een puzzel, zie de resultaten van de evaluatie

 

Maar voor mij is de bus in ieder geval een goede alternatief gebleken voor mijn auto.

Bravo!

 

Netwerkregisseur,

J-L. Withaar.

JL 110x165

 

Naar overzicht

Delen

FacebookTwitterLinkedIn