Bijna lente…

De winter is een tijd van stilstaan, lekker thuis zitten, gezellig met familie en vrienden. Maar ook even aandacht voor jezelf, focus op het 'zijn'. Net zoals de natuur die even rust heeft. Heerlijk!

 

spring5 300x225

Maar er komt een moment dat het weer lichter wordt, de zon wordt sterker en het wordt merkbaar warmer. Dan gaat de energie weer stromen, we doen een voorzichtig huppeltje en kijken vrolijk om ons heen.

Dus ook weer eens tijd voor een blogje.

Niet stil gezeten

Want eigenlijk hebben we bij de Metropoolregio helemaal niet stil gezeten in de afgelopen maanden. We zijn druk bezig geweest met de Update, het sterk verbeteren van de samenwerking. Verbeteren op inhoud (wat doen we samen met de 21 gemeenten in de Metropoolregio Eindhoven?) als op de manier waarop. We hebben diverse gesprekken met colleges en raadsleden gevoerd met de grofweg deze twee vragen centraal: Welke inhoudelijk thema’s moeten volgens u op het schaalniveau van de 21 worden belegd? En: Waar is volgens u de samenwerking in Metropoolregio-verband voor bedoeld?

 

Luisteren?

Tijdens die gesprekken hoorde ik de opmerkingen: maar dit hebben we toch allemaal al eens gezegd? Luisteren jullie wel?

Dat is niet leuk om te horen als je je stinkende best staat te doen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat nu de eerste contouren van het ambitiedocument duidelijk worden: ja, we hebben geluisterd.

We gaan het echt anders doen bij de Metropoolregio: andere thema’s andere manier van samenwerken. Woensdag wordt het eerste concept van de ambitieverhaal gepresenteerd aan het Regionaal Platform. Ik ben benieuwd wat zij er van vinden, willen ze echt op een nieuw spoor?

Bijna een nieuwe lente, wel al een nieuw geluid!

Daar word ik blij van!

 

p.s. ondanks de Siberische kou deze dagen, blijf ik lente-blij… woensdag waren er maar weinig opmerkingen, een paar aanscherpingen maar verder positief! Wordt vervolgd…  

 

Netwerkregisseur,

J-L. Withaar.

JL 110x165

Naar overzicht

Delen

FacebookTwitterLinkedIn