Amsterdam

Ik ben een groot fan van Eindhoven en de regio. Heerlijk wonen en leven. En er is altijd wat te doen. Dit weekend weer de Eindhoven Maker Faire. Een hartstikke leuk event waar “nationale en internationale makers de nieuwste creatieve en technologische ontwikkelingen presenteren”. Ik begrijp er niet altijd veel van, maar het is wel erg leuk om te bezoeken. En je hebt het gevoel echt dicht bij de innovatieve kracht van Eindhoven te zijn.

 

BanksyBanksy in MocoVorige week had ik iets te vieren, en ben daarvoor naar Amsterdam gegaan. De grote stad, de metropool van Nederland… ehhhh. Het is elke keer weer bereleuk om er te zijn. En eerlijk, je kan zeggen wat je wilt over hoe geweldig Eindhoven is, maar Amsterdam heeft dan misschien toch net iets meer ?

 

Natuurlijk is Amsterdam hartstikke Nederlands. Maar ik krijg toch altijd een vakantiegevoel als ik er ben. Deze keer waren we in een heerlijk luxe hotel, en wij waren de enige Nederlandse gasten….. Dat is dan toch even raar, maar vervolgens komt er een heerlijk vakantiegevoel over je heen. Je wordt steeds in het Engels aangesproken, er is er een fantastische dienstverlening en elke dag een uur lang gratis wijn drinken… Echt vakantie!

 

In het hotel konden we fietsen lenen. Nog chique fietsen ook: Van Moof. Leuk. En dus hebben we deze keer de stad doorkruist per fiets. Normaal lopen we en gaan we met de tram. Vooral die tram versterkt het vakantiegevoel. Maar goed, nu dus lekker op de fiets.

Van te voren waren we gewaarschuwd voor fietsen in Amsterdam. In een artikel in het Volkskrant van 19 augustus jl. stond een heuse overlevingsgids voor de dagelijkse strijd op de stedelijke fietsstrook…..

Ondanks dat in de kop de 'stedelijke' fietsstrook genoemd wordt, gaat het duidelijk niet over Eindhoven. Ik fiets dagelijks in de spits dwars door Eindhoven heen, en herken niets van de problemen. Dus ter voorbereiding op het fietsen door Amsterdam voor de zekerheid de overlevingstips goed bestudeerd. Tja, als je op vakantie gaat, lees je toch even een reisgids, al dan niet digitaal….

Dus wij stapten goed voorbereid op de fiets. Maar natuurlijk was er niets aan de hand, het is immers vakantietijd! Duh!

 

Maar heerlijk de stad doorkruist op de Van Moof en heerlijke dagen gehad! En daarna weer fijn terug naar huis, lekker rustig!

En dit weekend naar de Maker Faire, heerlijk de Eindhovense buzz opsnuiven!

 

J-L. Withaar,

Netwerkregisseur.

JL 110x165

 

 

 

 

Naar overzicht

Delen

FacebookTwitterLinkedIn