Metropoolregio Eindhoven blog

De Metropoolregio Eindhoven is een flexibele, energieke netwerksamenwerking op de thema’s waarop regionale samenwerking echt nodig is. Het is een netwerk van 21 gemeenten met triple helix partners en ambtelijke ondersteuning.

Op deze pagina komen de leden van het netwerk aan het woord, zij laten zien hoe de Metropoolregio Eindhoven werkt. De blogs worden geschreven door verschillende mensen, met verschillende rollen en dus ook verschillende verhalen. Maar ze hebben allemaal gemeen dat het trotse ‘metropolitans’ zijn.

 

Veel leesplezier!

 

Overigens: als je zelf een enthousiaste ‘metropolitan’ bent en je wilt je ervaringen in de Metropoolregio Eindhoven hier delen via een blog: laat het even weten: ...

 

Integrale Strategie Ruimte vastgesteld

Als cadeautje, net voor kerst, heeft ook de 21e gemeenteraad onze regionale Integrale Strategie Ruimte vastgesteld. Daarmee werd bereikt dat alle gemeenteraden hebben ingestemd met deze gezamenlijke ambitie voor de integrale ruimtelijke ambitie.

Doen is het beste denken!

Het is vandaag donderdag 28 december. En ik zit lekker te werken. De periode tussen Kerst en nieuwjaar is een heerlijke tijd om werk af te ronden, op te ruimen en vooruit te denken en werken.

Groen licht

Half november schreef ik over het werk na de evaluatie van de samenwerking tussen de 21 gemeenten. Intussen heet dat werk de ‘Update Metropoolregio’. We gaan de regionale samenwerking updaten, oppimpen, verbeteren, vernieuwen, moderniseren.

Koopstromen: Lef om te kiezen!

In een unieke samenwerking tussen de Provincie Noord-Brabant, Metropoolregio Eindhoven, Rabobank Nederland en het platform De Nieuwe Winkelstraat is er een koopstromenonderzoek uitgevoerd voor de regio Zuidoost-Brabant

Walk the talk

Ik schreef het al eerder: ik ben dol op gezegden. En gisteren hoorde ik weer een mooie: ‘walk the talk’.

Metropoolregio Eindhoven en de Dutch Designweek

De leukste anderhalve week van het jaar in Eindhoven is weer voorbij. De stad barstte bijna uit zijn voegen van plezier, kennisdeling en uitvinders-buzz, maar ook van de mensen: de Dutch Design Week trekt ieder jaar meer volk

Proximity Lunch... Wát lunch? Proximity Lunch!

Wij van de Metropoolregio hadden een Proximity Lunch vorige week. “Een wát-lunch?” zult u vragen… Een Proximity Lunch

Uitstelgedrag: de rode draad

Kijk, er zijn van die werkzaamheden die niet bijzonder interessant zijn. Het voorwoord schrijven voor een notitie is zo iets. Je doet je best er iets interessants van te maken, maar je weet dat niemand het gaat lezen.

Dunne energie

Hoeveel ruimte vraagt het duurzaam opwekken van onze energie? Deze vraag heeft de Metropoolregio Eindhoven beantwoord tijdens het regionale proces ‘Ruimte voor Energie’. En we hebben het ook mogen presenteren bij de Landschaptriënnale, op 22 september jl. tijdens de dag 'Energielandschappen'. Deze dag werd georganiseerd door de Deltametropool.

Goede voornemens in september

Delen

FacebookTwitterLinkedIn