Metropoolregio Eindhoven blog

De Metropoolregio Eindhoven is een flexibele, energieke netwerksamenwerking op thema’s waarop regionale samenwerking echt nodig is. Het is een netwerk van 21 gemeenten met triple helix partners en ambtelijke ondersteuning.

 

Op deze pagina komen de leden van het netwerk aan het woord; ze laten zien hoe de Metropoolregio Eindhoven werkt. De blogs worden geschreven door verschillende mensen, met verschillende rollen en dus ook verschillende verhalen. Maar ze hebben allemaal gemeen dat het trotse ‘metropolitans’ zijn.

 

Veel leesplezier!

 

Overigens: ben je zelf een enthousiaste ‘metropolitan’ en wil je je ervaringen in de Metropoolregio Eindhoven delen via een blog: laat het even weten: ...

 

Inspirerende avond in 't Boshuys

Je merkte het al meteen bij het binnenkomen, woensdagavond 31 oktober: er is een nieuwe buzz gaande, er waait een nieuwe wind (ook letterlijk trouwens, de herfstbladeren woeien met de gasten mee naar binnen).

Leergang Detailhandel

De Metropoolregio Eindhoven heeft het initiatief genomen om, samen met de provincie Noord-Brabant en Fontys een Leergang Detailhandel op te zetten.

Klimaat(recht)vaardig

Energietransitie krijgt veel aandacht in de pers. Terecht, want dit is één van de grootste uitdagingen van onze tijd

We blijven Updaten

Bijna lente…

De winter is een tijd van stilstaan, lekker thuis zitten, gezellig met familie en vrienden. En ook even aandacht voor jezelf. Net zoals de natuur die even rust heeft.   Maar er komt een moment dat het weer lichter wordt...........

Integrale Strategie Ruimte vastgesteld

Als cadeautje, net voor kerst, heeft ook de 21e gemeenteraad onze regionale Integrale Strategie Ruimte vastgesteld. Daarmee werd bereikt dat alle gemeenteraden hebben ingestemd met deze gezamenlijke ambitie voor de integrale ruimtelijke ambitie.

Doen is het beste denken!

Het is vandaag donderdag 28 december. En ik zit lekker te werken. De periode tussen Kerst en nieuwjaar is een heerlijke tijd om werk af te ronden, op te ruimen en vooruit te denken en werken.

Groen licht

Half november schreef ik over het werk na de evaluatie van de samenwerking tussen de 21 gemeenten. Intussen heet dat werk de ‘Update Metropoolregio’. We gaan de regionale samenwerking updaten, oppimpen, verbeteren, vernieuwen, moderniseren.

Koopstromen: Lef om te kiezen!

In een unieke samenwerking tussen de Provincie Noord-Brabant, Metropoolregio Eindhoven, Rabobank Nederland en het platform De Nieuwe Winkelstraat is er een koopstromenonderzoek uitgevoerd voor de regio Zuidoost-Brabant

Walk the talk

Ik schreef het al eerder: ik ben dol op gezegden. En gisteren hoorde ik weer een mooie: ‘walk the talk’.

Delen

FacebookTwitterLinkedIn