Metropoolregio Eindhoven blog

De Metropoolregio Eindhoven is een flexibele, energieke netwerksamenwerking op thema’s waarop regionale samenwerking echt nodig is. Het is een netwerk van 21 gemeenten met triple helix partners en ambtelijke ondersteuning.

 

Op deze pagina komen de leden van het netwerk aan het woord; ze laten zien hoe de Metropoolregio Eindhoven werkt. De blogs worden geschreven door verschillende mensen, met verschillende rollen en dus ook verschillende verhalen. Maar ze hebben allemaal gemeen dat het trotse ‘metropolitans’ zijn.

 

Veel leesplezier!

 

Overigens: ben je zelf een enthousiaste ‘metropolitan’ en wil je je ervaringen in de Metropoolregio Eindhoven delen via een blog: laat het even weten: ...

 

Transitie Landelijk Gebied in volle gang

Dat de transitie van het buitengebied in volle gang is, is allang bekend. Sinds een jaar is het ook een thema dat we oppakken op de schaal van de 21 samenwerkende gemeenten in de Metropoolregio Eindhoven.

Masterclass ‘Wind’ van Coöperatie Zuidenwind

Wat moeten we met wind? Buigen we voor ‘windmolenterreur’ en andere weerstand of kunnen we gewoon niet zonder?

Een geweldige avond: de eerste Metropoolconferentie!

Onbekend maakt onbemind, zeggen ze wel eens… Dus wat doe je als je merkt dat een deel van je klanten eigenlijk niet goed weet wat je uitspookt en niet weet waar je zit? Juist: dan nodig je ze bij je thuis uit.

Energierijke gesprekken tijdens ‘Diner Pensant’

Afgelopen dinsdagavond 19 februari schoven collega’s Berry en Hans in Restaurant 1910  aan bij het Diner Pensant ‘ Energy 4 Mobility’. Een door enkele partijen georganiseerde bijeenkomst om samen de energietransitie in de gebouwde omgeving en slimme en duurzame mobiliteit duurzaam te versnellen. 

Een succes-story!!!

Op donderdag 24 januari 2019 is de Leergang Detailhandel groots afgesloten. Alle wethouders Economische Zaken waren  uitgenodigd voor deze bijeenkomst en van iedere gemeente was een bestuurder aanwezig.

Het gaat goed met Brainport Eindhoven.

"Economisch is de regio succesvol. Nu nog een stap verder”   Dat zei Simac-directeur Eric van Schagen dinsdag 8 januari 2019 bij de nieuwjaarsreceptie The New Horizon dat onder Brainport vlag georganiseerd werd in het Evoluon. Opnieuw was dé netwerkbijeenkomst over economie van het jaar in onze regio een groot succes. En er was een inspirerende speech, waar wij ons van Economie MRE helemaal in herkenden.

Inspirerende avond in 't Boshuys

Je merkte het al meteen bij het binnenkomen, woensdagavond 31 oktober: er is een nieuwe buzz gaande, er waait een nieuwe wind (ook letterlijk trouwens, de herfstbladeren woeien met de gasten mee naar binnen).

Leergang Detailhandel

De Metropoolregio Eindhoven heeft het initiatief genomen om, samen met de provincie Noord-Brabant en Fontys een Leergang Detailhandel op te zetten.

Klimaat(recht)vaardig

Energietransitie krijgt veel aandacht in de pers. Terecht, want dit is één van de grootste uitdagingen van onze tijd

Integrale Strategie Ruimte vastgesteld

Als cadeautje, net voor kerst, heeft ook de 21e gemeenteraad onze regionale Integrale Strategie Ruimte vastgesteld. Daarmee werd bereikt dat alle gemeenteraden hebben ingestemd met deze gezamenlijke ambitie voor de integrale ruimtelijke ambitie.

Delen

FacebookTwitterLinkedIn