Metropoolregio Eindhoven blog

De Metropoolregio Eindhoven is een flexibele, energieke netwerksamenwerking op thema’s waarop regionale samenwerking echt nodig is. Het is een netwerk van 21 gemeenten met triple helix partners en ambtelijke ondersteuning.

 

Op deze pagina komen de leden van het netwerk aan het woord; ze laten zien hoe de Metropoolregio Eindhoven werkt. De blogs worden geschreven door verschillende mensen, met verschillende rollen en dus ook verschillende verhalen. Maar ze hebben allemaal gemeen dat het trotse ‘metropolitans’ zijn.

 

Veel leesplezier!

 

Overigens: ben je zelf een enthousiaste ‘metropolitan’ en wil je je ervaringen in de Metropoolregio Eindhoven delen via een blog: laat het even weten: ...

 

Een succes-story!!!

Op donderdag 24 januari 2019 is de Leergang Detailhandel groots afgesloten. Alle wethouders Economische Zaken waren  uitgenodigd voor deze bijeenkomst en van iedere gemeente was een bestuurder aanwezig.

Het gaat goed met Brainport Eindhoven.

"Economisch is de regio succesvol. Nu nog een stap verder”   Dat zei Simac-directeur Eric van Schagen dinsdag 8 januari 2019 bij de nieuwjaarsreceptie The New Horizon dat onder Brainport vlag georganiseerd werd in het Evoluon. Opnieuw was dé netwerkbijeenkomst over economie van het jaar in onze regio een groot succes. En er was een inspirerende speech, waar wij ons van Economie MRE helemaal in herkenden.

De laatste loodjes

Vandaag de laatste loodjes van 2018.… (ik weet nooit of het nu loodjes of lootjes zijn). Nog even wat losse eindjes aan elkaar knopen zodat ik woensdag weer met een opgeruimd gemoed (ook al zo een d – t spellingnachtmerrie) het nieuwe jaar in kan.

Inspirerende avond in 't Boshuys

Je merkte het al meteen bij het binnenkomen, woensdagavond 31 oktober: er is een nieuwe buzz gaande, er waait een nieuwe wind (ook letterlijk trouwens, de herfstbladeren woeien met de gasten mee naar binnen).

Leergang Detailhandel

De Metropoolregio Eindhoven heeft het initiatief genomen om, samen met de provincie Noord-Brabant en Fontys een Leergang Detailhandel op te zetten.

Klimaat(recht)vaardig

Energietransitie krijgt veel aandacht in de pers. Terecht, want dit is één van de grootste uitdagingen van onze tijd

We blijven Updaten

Bijna lente…

De winter is een tijd van stilstaan, lekker thuis zitten, gezellig met familie en vrienden. En ook even aandacht voor jezelf. Net zoals de natuur die even rust heeft.   Maar er komt een moment dat het weer lichter wordt...........

Integrale Strategie Ruimte vastgesteld

Als cadeautje, net voor kerst, heeft ook de 21e gemeenteraad onze regionale Integrale Strategie Ruimte vastgesteld. Daarmee werd bereikt dat alle gemeenteraden hebben ingestemd met deze gezamenlijke ambitie voor de integrale ruimtelijke ambitie.

Doen is het beste denken!

Het is vandaag donderdag 28 december. En ik zit lekker te werken. De periode tussen Kerst en nieuwjaar is een heerlijke tijd om werk af te ronden, op te ruimen en vooruit te denken en werken.

Delen

FacebookTwitterLinkedIn