Mobiel door slimme keuzes

Bij een excellente regio hoort een goede bereikbaarheid voor personen en goederen. In de regio hebben we veel met elkaar te maken. Dat kan omdat er goede mogelijkheden zijn om je door de hele regio te verplaatsen. Maar de regio staat ook midden in de wereld. Andere regio’s zijn mede door goede verbindingen nabij. Ons internationaal georiënteerde bedrijfsleven is ook daardoor goed verbonden met de rest van de wereld.

Nieuwe ontwikkelingen brengen nieuwe kansen en leggen de lat hoog voor mobiliteit. We gaan voor een betere bereikbaarheid, in een aantrekkelijke regio met een hoge verblijfskwaliteit. Met hernieuwde vervoermiddelen, ingezet daar waar hun sterke punten het best tot hun recht komen. Met een uitgekiende verdeling van de totale mobiliteit over alle vervoermiddelen, de tijd en de wegen die daarvoor geschikt zijn. Met ‘talking traffic’ verkeer dat zoekt naar een optimale afstemming. Met gebruikers die alle informatie hebben om de slimste keuze te maken. In onze regio ontwikkelen en testen we nieuwe mobiliteitsconcepten en –diensten en laten we zien dat ze werken. Om direct de voordelen te benutten én om ze te kunnen verkopen.

160623_0921_Christophe_Roël 580x580
Werkplaatstrekker Roël Hoppezak: "We hebben samen een vliegende start gemaakt en moeten nu met dezelfde energie aan de slag met de uitwerking en uitvoering.
  • 21 Gemeenten
  • 750.000 Mensen
  • 10 Miljard afgelegde kilometers per jaar

Agendacommissie

De Werkplaats Mobiliteit en Innovatie is de agendacommissie voor het portefeuillehoudersoverleg Mobiliteit en Innovatie.

 

Deelnemers

  
 
Roël Hoppezak (voorzitter) Gemeente Gemert-Bakel
Peet van de Loo Gemeente Best
Wim van der Linden Gemeente Bladel
Jannie Visscher  Gemeente Eindhoven
Erik de Vries Gemeente Helmond
Mart Wijnen Gemeente Valkenswaard
Bart Swaans Provincie Noord-Brabant

SmartwayZ.NL

Onder de vlag van het mobiliteitsprogramma SmartwayZ.NL werkt de provincie Noord-Brabant aan het verbeteren van de bereikbaarheid en de economie van Zuid-Nederland. SmartwayZ.NL bestaat uit acht samenhangende deelopgaven, variërend van het ontwikkelen en invoeren van Smart Mobility oplossingen, tot het verbreden van snelwegen en het aanpakken van vervoersknooppunten. Deze gezamenlijke en integrale aanpak moet leiden tot het vlotste, veiligste, robuuste en slimste mobiliteitsnetwerk van Nederland. Het Bereikbaarheidsakkoord Zuidoost-Brabant is een van deelopgaven.

 

Contactpersonen

Berry 300 x 450 Berry de Jong
Procesmanager
040 2594 566 ...

 

Ab 300 x 450 Ab Oosting
Procesmanager 040 2594 679 ...
Pieter 300x450 Pieter Goossens
GGA coördinator040 2594 758 ...

Delen

FacebookTwitterLinkedIn