Metropoolregio Eindhoven blog

De Metropoolregio Eindhoven is een flexibele, energieke netwerksamenwerking op de thema’s waarop regionale samenwerking echt nodig is. Het is een netwerk van 21 gemeenten met triple helix partners en ambtelijke ondersteuning.

Op deze pagina komen de leden van het netwerk aan het woord, zij laten zien hoe de Metropoolregio Eindhoven werkt. De blogs worden geschreven door verschillende mensen, met verschillende rollen en dus ook verschillende verhalen. Maar ze hebben allemaal gemeen dat het trotse ‘metropolitans’ zijn.

 

Veel leesplezier!

 

Overigens: als je zelf een enthousiaste ‘metropolitan’ bent en je wilt je ervaringen in de Metropoolregio Eindhoven hier delen via een blog: laat het even weten: ...

 

Fijne vakantie!

De vakantieperiode nadert met rasse schreden. Hoewel ik iedereen nu al een bijzonder prettige vakantie toewens, zal ik de komende dagen toch nog wat mensen moeten teleurstellen voordat ze naar hun vakantiebestemming afreizen.

Bus dus

Misschien was de verwachting dat ik nu een blog zou schrijven over de evaluatie van de bestuurlijke samenwerking in de Metropoolregio Eindhoven.

De langste dag

Het is vandaag 21 juni, de langste dag van het jaar.

Eerste Ontwikkeldag in Zuidoost-Brabant

Intussen is het al weer een week geleden dat in de zalen van het Techniekhuis te Veldhoven de eerste echte Zuidoost-Brabantse Ontwikkeldag werd gehouden.

Prachtig fietsweer

Eigenlijk is het altijd prachtig fietsweer.

De Achterhoek op bezoek

Onlangs heeft de regio de Achterhoek een bezoek gebracht aan onze regio. Ze zijn geïnteresseerd in de Brainportsamenwerking en de samenwerking van de 21 gemeenten in de Metropoolregio Eindhoven.

Een rondje Kempen

Vanochtend stapte ik in mijn auto op weg naar Bergeijk; ik had er een afspraak met een wethouder en de voorzitter en medewerker van het Huis van de Brabantse Kempen over de voortgang van de VAB’s.

Houdoe en bedankt!

Vandaag is het dan zover. Mijn laatste werkdag bij de Metropoolregio Eindhoven. Dit betekent dat ik na 10 jaar afscheid neem van deze organisatie en na 16 jaar van deze regio. In mijn 10 jaar in de regionale samenwerking heb ik ook de transitie doorgemaakt van SRE naar Metropoolregio. Een ware identiteitsverandering.

Metropolitiamo: laten we gaan samenwerken!

In het weekend van 20 en 21 mei was ik namens de Metropoolregio Eindhoven en op uitnodiging van de Italiaanse werknemersbond Florence (Camera della Lavoro Metropolitiana) spreker tijdens de conferentie 'Metropolitiamo' in Florence.

Delen en deelnemen

Ik was even op vakantie in Bali. Een fantastisch eiland. Heerlijk weer, lekker eten, aardige mensen, mooie cultuur, gaaf geloof en er is veel te zien en beleven. Het is bijna een paradijs.

Delen

FacebookTwitterLinkedIn