Metropoolregio Eindhoven blog

De Metropoolregio Eindhoven is een flexibele, energieke netwerksamenwerking op de thema’s waarop regionale samenwerking echt nodig is. Het is een netwerk van 21 gemeenten met triple helix partners en ambtelijke ondersteuning.

Op deze pagina komen de leden van het netwerk aan het woord, zij laten zien hoe de Metropoolregio Eindhoven werkt. De blogs worden geschreven door verschillende mensen, met verschillende rollen en dus ook verschillende verhalen. Maar ze hebben allemaal gemeen dat het trotse ‘metropolitans’ zijn.

 

Veel leesplezier!

 

Overigens: als je zelf een enthousiaste ‘metropolitan’ bent en je wilt je ervaringen in de Metropoolregio Eindhoven hier delen via een blog: laat het even weten: ...

 

Metropolitiamo: laten we gaan samenwerken!

In het weekend van 20 en 21 mei was ik namens de Metropoolregio Eindhoven en op uitnodiging van de Italiaanse werknemersbond Florence (Camera della Lavoro Metropolitiana) spreker tijdens de conferentie 'Metropolitiamo' in Florence.

Delen en deelnemen

Ik was even op vakantie in Bali. Een fantastisch eiland. Heerlijk weer, lekker eten, aardige mensen, mooie cultuur, gaaf geloof en er is veel te zien en beleven. Het is bijna een paradijs.

Booming Bouw, Nederlands kampioenschap Straatmaken

Wie denkt dat een stoepje leggen eenvoudig is, vergist zich helemaal. Dat kon je zien op het Nederlands Kampioenschap Straatmaken dat van 19 tot 21 april jl in Mierlo werd gehouden.

‘Een feest van herkenning’, bezoek aan de Metropoolregio Rotterdam Den Haag

Het was half 10 toen ik thuis kwam van een ontzettend leuke excursie naar de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Op de bank, vertelde ik mijn man over de excursie. Samen met mijn collega Helmi had ik de excursie georganiseerd. En ondanks dat we dachten dat we alles goed hadden geregeld, is het toch altijd even spannend of alles volgens planning verloopt. Gelukkig kon ik terugblikken op een leerzame, leuke en gezellige dag.

VAB: bedreiging of kans?? Deel 2

De komende jaren zullen er veel agrariërs gaan stoppen met hun bedrijf. Omdat veel bedrijven te klein zijn of niet meer voldoen aan de eisen die op dit moment worden gesteld aan deze bedrijven, zullen veel van deze eigenaren hun bedrijf sluiten.

Verkeer in de regio

Met trots presenteer ik het boekwerk met de resultaten van het Regionaal UitvoeringsProgramma (RUP) 2016.

Vrienden voor het leven

De deelnemers van het Atelier Ruimte voor Energie #3 afgelopen donderdag kregen wat vragen voorgelegd tijdens de paneldiscussie.

Onze Brainport Nationale Actieagenda is in Den Haag!

Woensdag 5 april was een belangrijke dag voor onze regio: de Brainport Nationale Actieagenda werd aangeboden in Den Haag.

Electrifying

Onze regio wil de eerste energieneutrale stedelijke regio van Nederland zijn. Alle energie die hier nodig is, willen we ín de regio winnen.

Een kennisgedreven organisatie  

Het is een tijdje geleden, maar ik heb weer een stagiair! Jawel! En hij heet Jordy. Jordy gaat aan de slag met de Metropoolregio Eindhoven als kennisgedreven organisatie.

Delen

FacebookTwitterLinkedIn